Volstrekt fictieve biografie


carrying a coffin togetherDe eerste paar duizend levens verliepen dramatisch; ze waren kort, onbevredigend en eindigden bijna altijd hardhandig. De volgende paar honderd verliepen wel wat beter, maar ik ben toch blij dat ik het meeste daarvan inmiddels weer vergeten ben.  

 

Lees meer

Verslag van een zoektocht

 

Tibet compilation 2Zoeken begon op twaalfjarige leeftijd toen ik voor het eerst over Boeddhisme las. Binnen een jaar begon ik mijn klasgenoten te verwarren met vragen over het geluid van één klappende hand of liet her en der berichtjes achter zoals “je weet niet wat je ziet”. Ik raakte vooral geïnspireerd door de enigszins angstaanjagende maar fascinerende zenmeesters die onbegrijpelijke koans hadden achtergelaten. Ik begreep niet goed wat ze eigenlijk bedoelden, maar het voelde wel alsof het belangrijk was waarnaar ze verwezen.

 

Lees meer

De alledaagse praktijk

 

Hoe is dat eigenlijk als je altijd alleen maar bewustzijn bent en ook niets anders ziet dan dat?

 

Wel, dat is precies jouw huidige situatie. Op dit moment kijkt bewustzijn naar bewustzijn. Wat je ook maar ziet, waar je ook maar naar kijkt – het is een verschijnsel in bewustzijn en het wordt opgemerkt door bewustzijn. Dat is wat je bent, dat is wat er is. En als je dat eenmaal ziet, dan zie je het ook altijd.

Mirror web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is net als kleuren zien; die zijn er altijd en overal, maar over het algemeen besteed je er niet veel aandacht meer aan – opmerken dat alles een kleur heeft is op een gegeven moment vanzelfsprekend geworden.

Lees meer

Contact gegevens

Mijn naam is Onno Veerman. Mocht je naar aanleiding van de

teksten hier willen reageren, dan kun je een mailtje sturen naar

onnoveerman(apenstaartje)yahoo-punt-com.

Onno Vrolijkverlicht